Focus: Shadowgate

Idag 30 maj så är det 20 år sedan NES-spelet Shadowgate lanserades på den svenska spelmarknaden och i och med detta så vill vi lyfta fram det spelet. Det gör vi här på bloggen.

Shadowgate

Format: Nintendo Entertainment System
Genre: Rollspel
Release: 1991-05-30

Nu är det dags att fokusera på ett spel som fyller 20 år och det handlar om ett spel till NES som heter Shadowgate och var det första spelet som var översatt till svenska. Det blev fel i översättningen så istället för ”slå” står det ”slä” och istället för ”gå” står det ”gä”. Det följde därför med en rättningslapp med spelet som är väldigt svår att få tag på idag, då de flesta bara slängde den.

Spelet är ett äventyrsspel och man styr det genom att välja kommandon. Det finns ett annat spel till NES som använder samma typ av kommandon och det är Déjà Vu som släpptes 1992 också det översatt till svenska. Spelet går ut på att man ska utforska borgen Shadowgate och samla lite olika föremål som man sedan ska använda för att besegra Lord Warlock.

1999 återlanserades det till Game Boy Color under namnet Shadowgate Classic. 1994 fick det en uppföljare till Nintendo 64, det spelet heter Shadowgate 64: Trials of the Four Towers.

Shadowgate finns till Mac, Amiga, PC, Famicom, NES, Game Boy Color och Pocket PC.

[nggallery id=9]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.