Focus: Nintendo GameCube och Luigi´s Mansion

Idag 3 maj så är det 8 år sedan Nintendo GameCube och dess flaggskepp Luigi´s Mansion lanserades på den svenska spelmarknaden och i och med detta så vill vi lyfta fram både konsolen och spelet. Det gör vi här på bloggen.

Nintendo GameCube Hårdvara

Titel: Nintendo GameCube
Release: 2002-05-03
Spelsystem: Nintendo GameCube

Nintendo GameCube (förkortas NGC eller GCN) blev i början av 2000-talet Nintendos ”flaggskepp” på spelkonsolsmarknaden. Den släpptes i Japan den 14 september 2001, i USA den 18 november 2001 och här i Europa den 3 maj 2002. Nintendo GameCube tillhör samma generation konsoler som Sega Dreamcast, Microsoft Xbox och Sony Playstation 2. Gamecube är den fjärde stationära konsolen från Nintendo där spelen är lagrade på ett löstagbart medium. Konsolen fick en uppföljare i och med lanseringen av Nintendo Wii (2006). Nintendo Gamecube finns även i en version med inbyggd dvd-spelare, den tillverkades av Panasonic och heter Q, den släpptes aldrig varken i USA eller Europa. Nintendo GameCube räknades tidigt ut i det pågående konsolkriget men sålde ändå förvånansvärt bra (22 miljoner enheter allt som allt). Den sista maskinen tillverkades i februari 2007.

Luigi´s Mansion

Format: Nintendo GameCube
Genre: Plattform
Release: 2002-05-03

Luigi’s Mansion, släppt 2001 i Japan och USA och 2002 i Europa, var flaggskepept för Nintendo GameCube. Luigi’s Mansion är också det första Mariospelet där Mario är fångad efter Mario is Missing!, och det första Mariospelet av Nintendo, att ha Luigi i huvudrollen och Mario som ickespelbar karaktär. Spelet börjar med att Luigi har vunnit en herrgård på ett lotteri, och han berättar det för Mario. Mario säger till Luigi att han åker dit i förväg. Sen kommer Luigi dit och Mario är borta. I huset träffar han professor Elvin Gadd, som har något att ge honom…

[nggallery id=7]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.