Focus: Super Mario Bros. 2

Idag 28 april är det 21 år sedan Super Mario Bros. 2 lanserades på den svenska spelmarknaden och i och med detta så vill vi lyfta fram det spelet. Det gör vi här på bloggen.

Super Mario Bros. 2

Format: Nintendo Entertainment System
Genre: Plattform
Release: 1988-04-28
Virtual Console: 2007-05-25

Super Mario Bros. 2 är ett plattformsspel till NES. Amerikanska och europeiska Super Mario Bros. 2 är ett helt annat spel än Japanska Super Mario Bros 2, vilket var ganska likt Super Mario Bros.. Detta nådde inte den svenska marknaden förrän spelsamlingen Super Mario All-Stars släpptes till Super Nintendo, då under namnet Super Mario Bros.: The Lost Levels.

I den amerikanska/europeiska versionen av spelet (som tidigare lanserats i Japan med andra karaktärer under namnet Doki Doki Panic) kan man välja mellan fyra olika karaktärer, alla med olika färdigheter.

Spelet går ut på att man ska styra karaktärerna genom 7 olika världar för att slutligen finna den elake Wart och förinta honom. Till sin hjälp kan karaktärerna dra upp olika typer av växter som växer i världarna och kasta dessa på fienderna.

Spelet kan ses lite som en parentes i Mario-sammanhang eftersom det från början inte är ett Mario-spel, detta förklarar också varför Marios ärkefiende Bowser inte finns med, utan ärkefienden är istället den stora paddan Wart. Dock är det historiskt eftersom många av Marios nutida fiender kommer ifrån det spelet.

[nggallery id=1]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.